Ga terug
Bereiding 10 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 300 g rauwe garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • ½ tl cayennepeper of meer, naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 50 g chorizo in blokjes
  • 5 g peterselieblaadjes ter garnering
  • citroenparten ter garnering

Instructions
 

  • Temperatuur 200 °C/10 minuten
  • Meng in een kom de garnalen met de olijfolie, bruine basterdsuiker (dat zorgt voor betere bruining), cayennepeper, het paprikapoeder en uienpoeder. Meng ook de chorizoblokjes erdoor.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en zorg dat het papier langs de rand omhoogkomt (of gebruik een bakvorm/ovenbestendig schaaltje). Leg de gemarineerde garnalen erop.
  • Bak de garnalen 10 minuten op 200 °C.
    Snijd intussen de peterselie heel fijn.
  • Schep de garnalen en chorizo in een serveerschaal en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Geef er citroenparten bij ter garnering.

Notes

Airfryer
Dit is een recept uit het boek Airfryer, Bas Robben