Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 ui
  • 150 g dik gesneden katenspek
  • ½ bakje champignons
  • el citroensap
  • 6 takjes selderij
  • 1 snee oud brood
  • 100 g boter
  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 3 el bloem
  • dl melk
  • 1/4 l slagroom
  • zout peper

Instructions
 

  • Ui pellen en heel fijnsnipperen. Spek in kleine stukjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1/2 el citroensap. In kopje selderij fijnknippen. Van brood korstjes verwijderen. Brood verkruimelen. In koekepan 1 el boter smelten. 3/4 deel van spek 5 min zachtjes bakken. Ui 3 min meebakken.
  • Erdoor roeren: broodkruim, peper, helft van selderij.
  • Op aanrecht 2 schnitzels leggen. Uimengsel erover verdelen. 1/2 cm van rand vrijlaten. Bedekken met 2 andere schnitzels. Met cocktaikprikkers vaststeken.
  • In steelpan 1 el boter verhitten. Rest van spek 7 min zachtjes uitbakken. Spek zonder bakvet in schaaltje scheppen. Door bakvet bloem roeren. Scheutje voor scheutje melk en slagroom erdoor roeren. Blijven roeren tot gebonden saus. Champignons erdoor roeren.
  • Schaal voorverwarmen. Schnitzels bestrooien met zout en peper. In pan boter verhitten. Schnitzels in 10 in gaar en lichtbruin bakken. Af en te keren.
  • Intussen saus verwarmen. Door saus rest van selderij roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
  • Vlees op schaal leggen. 6 el saus erover schenken. Rest overdoen in sauskom. Over schnitzels helft van gebakken spek strooien. Rest van spek over saus strooien. Aan tafel schnitzels halveren.