Ga terug
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 400 g kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 200 g peultjes
  • 3 el sojasaus
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • ½ Chinese kool
  • 300 g witte rijst

Instructions
 

  • Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 min. bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Neem de kip met een schuimspaan uit de pan. Leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe aan de achtergebleven olie in de wok en bak 1 min. Maak de peultjes schoon. Voeg de peultjes, sojasaus en suiker toe aan de ui en roerbak 4 min. op hoog vuur tot de peultjes beetgaar zijn.
  • Snijd de Chinese kool in reepjes. Schep de kip en koolreepjes bij de peultjes en bak nog 2 min. Lekker met witte rijst.

Notes

Recept: Allerhande