Ga terug
Bereiding 30 minuten
Stoven 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 1 kg fricandeau
  • 150 g taugĂ©
  • citroensap
  • 1 tl maizena
  • potje atjar
  • 6 el ketjap
  • 500 ml tomatenketchup
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sambal
  • 50 g suiker*

Instructions
 

  • Vlees aanbraden en 1 uur in de oven garen op 150 graden. Vleesthermometer 68 graden.
  • Vlees in stukjes snijden. TaugĂ© bij de jus doen en 10 in laten sudderen met enkele druppels citroensap. Binden met maizena.
  • Toevoegen: atjar, ketjap, ketchup, knoflook, sambal, suiker en vlees en nog 10 min laten sudderen.

Notes

Recept: Oma Tonny
*suiker is gehalveerd