Ga terug
Bereiding 45 minuten
Oventijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • worchestershiresaus
  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 350 g prei gesneden
  • 1 el azijn
  • peper
  • 25 g boter
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • paneermeel of geraspte kaas

Instructions
 

  • Aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappelen in 20 min gaarkoken.
  • In andere pan met weinig water en zout prei in 10 min bijna gaarkoken.
  • Ondertussen ui pellen en in ringen snijden. Gehakt rulbakken met 1 el boter. Ui en tomatenpuree toevoegen en 5 min zachtjes meebakken. Op smaak brengen met enkele druppels worchestershiresaus.
  • Prei afgieten. Azijn en peper toevoegen. Door elkaar scheppen.
  • Aardappelen afgieten en fijnstampen. 1 el boter toevoegen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot een luchtige puree ontstaat. Erdoor roeren: ei, zout en peper.
  • Wijde ovenschaal invetten. In ovenschaal gehakt scheppen. Prei erop scheppen en bedekken met de puree. Paneermeel erover strooien en de rest van de boter over de preischotel verdelen.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden. In het midden van de oven in 35 min groudbruin en heet laten worden.