Ga terug
Voorbereiding 40 minuten
Bereiding 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 125 magere spekblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • 200 g pompoenblokjes zonder schil
  • 750 g wild stoofvlees zwijn, hert of gebruik runderstoofvlees, in blokjes van 4 cm
  • 2 el bloem
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • zout
  • 50 g boter
  • 300 ml pinot Noir
  • 3 laurierblaadjes
  • 8 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn naaldjes fijngehakt
  • 1 peer geschild en in parten
  • 125 g shiitake steeltjes verwijderd
  • 150 g oesterzwam gescheurd
  • sojasaus naar smaak
  • 10 g bladpeterselie fijngehakt

Instructions
 

  • Slowcooker 6 uur laag.
  • Verhit in een wijde koekenpan op middelhoog vuur de spekblokjes. Roerbak ze 5 minuten tot ze hun vet hebben losgelaten. Schep de reepjes met een spatel uit de pan op een bord, maar laat het vet achter in de pan.
  • Bak de ui, bleekselderijen pompoen 5 minuten in het spekvet. De ui moet glazig zijn maar niet verkleuren. Schep de pan daarna leeg in de slowcooker.
  • Kruid het stoofvlees: meng in een grote kom de bloem met kruidnagel, zwarte peper en een snuf zout. Hussel het vlees door dat mengsel. Smelt in een wijde hapjespan de boter en bak het vlees (eventueel in twee porties) aan. Leg het vlees daarna in de slowcooker. Schenk de Pinot Noir erbij. Doe de laurier, tijm en rozemarijn erbijen roer even om.
  • Stel de slowcooker in: 6 uur op laag.
  • Ongeveer een uur voor het einde van de stooftijd voeg je de peer, shiitake en oesterzwam toe. Werk snel, laat de deksel niet te lang van de slowcooker af.
  • Breng de stoof op smaak met sojasaus en roer er vlak voor serveren de fijngehakte bladpeterselie door.

Notes

Slowcooker
Dit is een recept uit het boek Slowcooker, Bas Robben