Ga terug
Een écht verwendessert voor je allerliefste (schoon)moeder! Het is beslist niet moeilijk om te maken en je kunt het al daags van tevoren klaarzetten in de koelkast.
Bereiding 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 225 g verse frambozen
  • 200 g verse roomkaas
  • 100 g volle Griekse yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 4 takjes munt om te garneren

Bereiding
 

  • Kies eerst vier mooie glazen waarin je het dessert wilt presenteren.
  • Pureer ongeveer de helft van de frambozen met de staafmixer, of prak ze met een vork en wrijf ze daarna door een zeef. Meng in een kom de roomkaas en yoghurt en voeg hieraan de frambozenpuree en poedersuiker toe. Roer het roomkaasmengsel door tot alles gelijkmatig verdeeld is.
  • Klop de slagroom met de suiker luchtig en net stijf en meng ongeveer de helft hiervan door de roomkaasmousse. Verdeel de mousse over de glazen en schep of spuit de overige slagroom erop. Garneer met de overgebleven frambozen en een toefje muntblaadjes.

Opmerkingen

Het hele jaar feest,
Rudoph van Veen
Dit recept komt uit het boek Het hele jaar feest, Rudoph van Veen