Ga terug
Bereiding 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Keukengerei

  • ovenschaal 20x30 cm
  • aluminiumfolie

Ingredients
  

  • 6 rijpe nectarines ontpit en in stukjes
  • 1 el maizena
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 75 ml amaretto bijv. Disaronno
  • 100 g bloem
  • 75 g roomboter zacht
  • 50 g amandelschaafsel
  • custard om te serveren, online verkrijgbaar

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht 160°C). Schep de nectarinestukjes om met de maizena, 50 g suiker en de amaretto en doe ze in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 20 minuten, tot de nectarine zacht wordt.
  • Doe de bloem en de boter in een kom en wrijf ze met je vingers tot je een mengsel hebt dat lijkt op broodkruimels. Voeg de amandelen en de rest van de suiker toe en meng goed door elkaar. Verdeel de crumble over de nectarines en bak ca. 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer met de custard of vanillevla.

Notes

Per portie: ca. 569 kcal
9 g eiwit, 23 g vet, 70 g koolhydraten