Meng de aardappel met 1 ei, het bakmeel en zout en peper. Voeg de melk en de spinazie toe en roer tot een grof beslag.
Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op 1 kant wat schijfjes chorizo. Schep er direct een pollepel van het wafelbeslag op. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg een scheut azijn toe en zet het vuur laag zodat het bijna kookt. Breek de 6 verse, koude eieren in afzonderlijke kopjes en laat ze voorzichtig langs de rand van de pan in het hete water glijden. Pocheer de eieren 5 minuten en schep ze dan voorzichtig in ijswater om verder garen te voorkomen, of serveer ze direct op de chorizo-wafels. Garneer met wat spinazieblaadjes.
Notes
Per portie: ca. 361 kcal 22 g eiwit · 22 g vet · 18 g koolhydraten