Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Spaans
Porties 6 personen

Keukengerei

  • bakspray
  • wafelijzer

Ingredients
  

  • 250 g gepofte aardappel geschild en grof gestampt
  • 7 eieren waarvan 6 zeer vers en koud
  • 60 g zelfrijzend bakmeel
  • zout en peper
  • 125 ml melk
  • 100 g spinazie grof gehakt + extra
  • 150 g chorizo zeer dun gesneden
  • azijn

Instructions
 

  • Meng de aardappel met 1 ei, het bakmeel en zout en peper. Voeg de melk en de spinazie toe en roer tot een grof beslag.
  • Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op 1 kant wat schijfjes chorizo. Schep er direct een pollepel van het wafelbeslag op. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg een scheut azijn toe en zet het vuur laag zodat het bijna kookt. Breek de 6 verse, koude eieren in afzonderlijke kopjes en laat ze voorzichtig langs de rand van de pan in het hete water glijden. Pocheer de eieren 5 minuten en schep ze dan voorzichtig in ijswater om verder garen te voorkomen, of serveer ze direct op de chorizo-wafels. Garneer met wat spinazieblaadjes.

Notes

Per portie: ca. 361 kcal 22 g eiwit · 22 g vet · 18 g koolhydraten