30gpoedergelatinebij de bakwinkel of online verkrijgbaar, of gebruik 18 gelatineblaadjes
500gvanilleskyrIJslandse yoghurt
250mlslagroom
150gblauwebessenjam
200gblauwe bessen
Instructions
VOOR DE BODEM
Laat de vijgen ca. 30 minuten weken in heet water. Giet het water af en knijp de vijgen een beetje uit. Doe de vijgen, de havermout, het amandelmeel, het zout en de honing in een blender en maal tot een homogene massa. Bekleed een rechthoekige vorm (ca. 20 x 30 cm) met vershoudfolie. Verdeel het vijgenmengsel over de vorm en druk aan als bodem. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Neem de bodem met behulp van de folie uit de vorm en verwijder de folie. Zet de bodem op een taartplateau. Verdeel de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Bestrijk de bodem met de gesmolten chocolade en zet ca. 1 uur in de koelkast.
VOOR DE SKYRROOM
Gebruik je gelatineblaadjes? Laat ze dan weken in water, knijp uit en los hem op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je poedergelatine, voeg hem dan beetje bij beetje al roerend toe aan de skyr. Klop de skyr met een handmixer ca. 1 minuut op. Klop de slagroom stijf en spatel erdoorheen. Voeg de gesmolten gelatineblaadjes toe en spatel erdoorheen. Verdeel de room losjes over de bodem. Zet ca. 2 uur in de koelkast.
VOOR DE BLAUWE BESSEN
Verwarm de jam al roerend een beetje. Was de blauwe bessen en halveer grote bessen eventueel. Meng de bessen met de jam en laat even afkoelen. Verdeel het bessenmengsel over de room. Snijd in repen en serveer
Notes
Per stuk: ca. 300 kcal 8 g eiwit | 16 g vet | 30 g koolhydraten