Het grote herstel kan beginnen. Vet, gesmolten kaas, boterhammen en een herstelpilsje.
- 8 sneden zuurdesem- of wit casinobrood whatever floats your boat
- 4 el boter plus extra om in te bakken
- 200 g roomkaas
- 2 el mosterd
- 2 el bieslook fijngesneden
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 vleestomaten in plakken
- 8 plakken gekookte ham
- 12 verse eieren
- 300 g geraspte cheddar
- 8 plakken gerookte ham
- takjes kervel ter garnering
200 °C, DIRECT
Besmeer de sneetjes brood met de boter en bestrooi zout en peper. Gril de boterhammen aan beide kanten kort op de plancha; ze moeten krokant aan de buitenkant en fluffy aan de binnenkant zijn.
Meng in een kom de roomkaas met de mosterd en bieslook, en breng op smaak met zout en peper.
Gril de plakken tomaat en gekookte ham kort aan beide kanten.
Bak per persoon 3 spiegeleieren, waarbij je de dooier vloeibaar houdt. Bestrooi de eieren met cheddar en laat de kaas even smelten.
Besmeer elke boterham met roomkaas, verdeel de plakken tomaat erover en leg er om en om een plak gekookte ham en een plak gerookte ham op.
Beleg elke twee boterhammen met drie spiegeleieren en garneer met de takjes kervel.