110 °C, INDIRECT; DAARNA 240 °C, DIRECT
Bestrooi de longhaassteaks royaal met zout en peper en leg de blokken rookhout op de kolen. Leg de steaks op het rooster boven de platesetter, doe de deksel van The Bastard dicht, en rook de steaks tot een kerntemperatuur van 50 °C voor medium rare (ze garen nog zo’n 5 °C door bij het afbakken).
Haal de steaks van The Bastard en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
Zet het gietijzeren grillrooster op de BBQ en verhoog de temperatuur naar 240 °C.
Verwarm ondertussen in een pannetje de cognac met de honing, het knoflookpoeder, zout en de sriracha. Roer op het laatst de boter erdoor voor een mooie glans.
Gril de steaks kort aan op het hete rooster; het gaat er nu alleen nog om dat je de buitenkant een lekker kleurtje geeft.
Snijd de steaks in plakken en serveer de cognacsaus erbij.