Ga terug
Bereiding 1 uur 30 minuten
Gang Koek, cake & taart
Keuken Italiaans
Porties 12 personen

Keukengerei

  • tulbandvorm

Ingredients
  

Voor de cake

  • 175 g boter + invetten
  • 250 g pure chocolade in stukjes
  • 3 eieren
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • 325 ml melk
  • 50 g amarenakersen grof gehakt
  • snuf zout

Voor de siroop

  • 50 g suiker
  • 25 g siroop van de amarenakersen
  • sap van ½ citroen

Voor de room

  • 1 vanillestokje
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 75 g poedersuiker
  • amarenakersen
  • pistachenoten gepeld en gehakt

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht 160°C). Smelt voor de cake de boter en de chocolade samen in een kom au bainmarie. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Klop de eieren door het chocolademengsel. Voeg de overige ingrediënten voor de cake toe en meng goed door. Schenk het beslag in een goed ingevette tulbandvorm en strijk glad.
  • Bak de cake in ca. 45 minuten gaar in de oven. Neem uit de oven en laat 10-15 minuten afkoelen. Leg een schaal of bord op de vorm en draai de cake in één keer om. Als het cake in één keer om. Als het goed is komt de cake mooi uit de vorm. Laat verder afkoelen op kamertemperatuur.
  • Los voor de siroop de suiker op in 50 g warm water. Roer de kersensiroop en het citroensap erdoorheen. Schenk de siroop in een spuitflesje. Splijt voor de room het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de mascarpone en de slagroom met het vanillemerg en de poedersuiker lobbig met een garde.
  • Snijd de cake overdwars door. Besprenkel beide helften royaal met de siroop. Verdeel de helft van de room over de onderste helft van de cake en leg de bovenste cakehelft erbovenop.
  • Bestrijk met de overgebleven room en versier met amarenakersen en gehakte pistachenootjes.

Notes

Per portie (12): ca. 735 kcal, 11 eiwit, 48 6 vet, 63 g koolhydraten
Bron: Foodies