Ga terug
Bereiding 25 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Koek, cake & taart
Keuken Italiaans
Porties 28 koekjes

Ingredients
  

  • 300 g blanke hazelnoten fijngemalen
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • rasp van 1 biosinaasappel
  • 40 g poedersuiker om mee te bestuiven

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de gemalen hazelnoten en kristalsuiker in een grote kom. Voeg de eiwitten en de sinaasappelrasp toe en breng samen tot een plakkerig deeg.
  • Vorm van 1 opgehoopte el deeg een rechthoekje van ± 3×4 cm. Bestuif met poedersuiker en leg het op de bakplaat. Maak zo 28 koekjes en leg ze op de bakplaat, met ± 5 cm tussenruimte.
  • Bak de koekjes 12-15 min. tot de onderkant stevig is en de bovenkant barstjes krijgt. Draai halverwege de bakplaat om voor een gelijkmatige kleur. Laat ze iets afkoelen op de bakplaat en laat ze voor serveren verder afkoelen op een rooster.
  • TIP Deze koekjes zijn 1 week luchtdicht te bewaren.

Notes

per koekje ± 115 kcal / 2 geiwit / 7 gvet / 11 g kh
Bron: Delicious