Dit is denk ik toch wel mijn absoluut favoriete dessert van de barbecue. Het enige dat een beetje tijd vraagt is het marineren van de ananas. Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.
1hele ananaskroon eraf en schil verwijderd, kern laat je zitten
1 à 2tlchilivlokken
5ellekkere rum ik gebruik graag Masskara rum van Don Papa of Queen pineapple & spice rum van Spirited Union
Voor de honinglimoenmascarpone
125gmascarpone
1elManuka honing
rasp van 1 limoenschil schoongeboend + kneepje sap naar smaak
1elfijngesneden verse munt
Optioneel
2elgeroosterde notenbijvoorbeeld cashew of pistache, grof gehakt
Instructions
Verhit de barbecue direct op 200 °C als het tijd is om te grillen.
Leg de geschilde ananas in het midden van twee royale vellen aluminiumfolie. Bestrooi je ananas met de chilivlokken en giet de
rum erover. Meng er goed door en pak stevig in, zodat de rum er niet uit kan lopen. Leg je ingepakte ananas in een schaal en zet weg in de koelkast.
Meng voor de limoenmascarpone in een kommetje de mascarpone met de honing, limoenrasp, kneepje limoensap en de munt. Proef of je het zuur en zoet zo goed in balans vindt. Zet afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.
Haal de ananas uit de koelkast als je wilt gaan grillen en de barbecue staat op te warmen. Snijd de ananas in dikke plakken. Hoeveel dat er zijn hangt af van de grootte van je ananas. Gril de plakken ananas 3-4 minuten per kant, direct op het rooster.
Leg de gegrilde ananas op een schaal. Doe een goeie schep van de limoenmascarpone op de ananas en als je wilt nog wat geroosterde noten erover heen. Yum!
Notes
Dit recept komt uit het boek BBQ-tijd, Susan Aretz