Ga terug
Bereiding 1 uur 25 minuten
Gang Koek, cake & taart
Keuken Amerikaans
Porties 16 stuks

Ingredients
  

  • 500 g bloem + bestuiven
  • 130 g suiker
  • zout
  • 21 g verse gist of 8 g droge gist
  • 125 g boter
  • 350 ml melk
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 150 g hazelnootmeel
  • 150 g hakte hazelnoten
  • 3-4 el slagroom
  • poedersuiker om te bestuiven

Instructions
 

  • Deeg: Meng de bloem, 40 g suiker en een snufje zout. Roer de gist en 10 g suiker door elkaar. Smelt 50 g boter. Schenk er 250 ml koude melk bij. Voeg het gistmengsel en het melkmengsel toe aan het bloemmengsel en kneed in ca. 5 minuten glad. Zet afgedekt ca. 1 uur op een warme plaats om te rijzen.
  • Vulling: Verhit 75 g boter, 100 ml melk, 80 g suiker, de vanillesuiker en de kaneel. Roer het hazelnootmeel en de gehakte hazelnoten erdoorheen. Laat het mengsel ca. 5 minuten afkoelen.
  • Kneed het deeg nogmaals door en rol het op een met bloem bestoven stuk papier rechthoekig (ca. 34 x 48 cm) uit. Verdeel de lauwwarme vulling eroverheen en laat hierbij 2-3 cm van de rand vrij.
  • Rol het deeg met behulp van het bakpapier vanaf de lange zijde op en druk een beetje aan. Snijd de rol in ca. 16 stukken (à ca. 3 cm breed). Druk elke rol in het midden met de steel van een houten lepel een beetje in. Verdeel de broodjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Laat afgedekt ca. 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor, hetelucht 180 graden. Bestrijk de broodjes met de slagroom. Bak ca. 12 minuten in de oven. Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker.