Ga terug
Bereiding 20 minuten
Oventijd 1 uur 10 minuten
Gang Koek, cake & taart
Keuken Hollands
Porties 1 cake

Ingredients
  

  • 200 g suiker
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g bloem
  • tl bakpoeder

Voor het chocolademengsel

  • 30 g cacaopoeder
  • 30 g suiker
  • 40 ml melk op kamertemperatuur
  • boter om in te vetten

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de cakevorm in. Bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
  • Doe de suiker, boter, vanille-extract en zout in een kom en mix dit romig, minimaal 5 minuten. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix intussen door. Stop met mixen als alle eieren goed zijn opgenomen en het mengsel luchtig is.
  • Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag zodat het lucht blijft.
  • Schenk ⅔ van het beslag in de cakevorm. Meng de ingrediënten voor het chocolademengsel en spatel dit door het overgebleven beslag. Verdeel het chocoladebeslag in de lengte over het vanillebeslag. Ga met een vork voorzichtig door de vorm om de twee soorten beslag licht te mengen en zo het marmereffect te creëren.
  • Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Laat de cake kort afkoelen, stort hem en neem vervolgens de vorm weg. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Notes

Rutger bakt,
Rutger van den Broek
Dit is een recept uit het boek Rutger bakt, Rutger van den Broek