Ga terug
Bereiding 1 uur
Gang Koek, cake & taart
Keuken Frans
Porties 10 personen

Ingredients
  

  • 500 g kersen vers ontpit of uit pot
  • dl melk
  • 75 g bloem
  • 3 eieren M
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • poedersuiker
  • boter om in te vetten

Instructions
 

  • Oven voorverwarmen op 190 °C.
  • Taartvorm invetten met boter. Kersen over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken).
  • In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen. Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven.
  • Clafoutis in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker. Warm serveren.
  • TIP Maak de clafoutis met verschillende soorten fruit, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.