Ga terug
Bereiding 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 100 g doperwten
  • 1 rijpe avocado
  • rasp en sap van ½ limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine sjalot fijngehakt
  • ½ rode chilipeper
  • 2 tl koriander
  • zout en peper
  • ca. 8 crostini
  • 100 g warmgerookte zalm
  • ¼ bakje tuinkers

Instructions
 

  • Breng een steelpan met water aan de kook. Blancheer de doperwten 2-3 minuten, laat uitlekken en leg ze in ijswater. Dep droog met keukenpapier.
  • Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado en doperwten fijn. Meng het limoensap, de olijfolie, de sjalot, de chilipeper en de koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper
  • Besmeer de crostini met de doperwtenguacamole. Trek de zalm in stukken en verdeel over de broodjes. Maak af met de tuinkers en het limoenrasp en bestrooi met zout en peper.