Leg het vlees in een pan, schenk er 750 milliliter water op en voeg een flinke snuf zout toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat afgedekt zachtjes anderhalf tot twee uur trekken.
Vis het vlees uit de pan, laat afkoelen en snijd het klein. Bewaar de bouillon.
Kook de aardappels in 20-25 minuten in de schil gaar. Giet af en laat even uitdampen. Kook de wortelblokjes apart 2 minuten in een bodempje water met een snufje zout. Spoel ze koud af.
Pel de nog warme aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Doe de aardappelblokjes in een kom en schenk er 5 eetlepels van de rundvleesbouillon, alle olie en 2 eetlepels azijn over. Schep om. Voeg het kleingesneden vlees, de wortel, ui, augurk en appel toe en schep nogmaals om.
Proef en maak de salade verder op smaak met azijn, zout en peper. Hij mag flink zurig
zijn. Geef de smaken minstens een uur de tijd om in te trekken voordat je de salade opmaakt.
Maak de salade naar eigen smaak op.