Ga terug
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 4 kipfilets biologisch
  • 8 plakken parmaham

Voor de gremolata

  • 1 sinaasappel
  • 2-3 tenen knoflook
  • 5 takjes peterselie
  • 1 tl karwijzaadjes

Instructions
 

  • Schil voor de gremolata met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Zorg dat je zo min mogelijk witte schil erbij hebt, Hak de sinaasappelschil en de knoflook fijn met een scherp mes. Hak de peterselie fijn en meng met de knoflook en de sinaasappelschil. Voeg de karwijzaadjes toe en haal nog een paar keer het mes erdoorheen.
  • Rol elke kipfilet in 2 plakjes parmaham. Bestrijk met wat olijfolie. Gril de kipfilets in ca 15 minuten gaar op de barbecue. Laat de kip op een schaal ca. 5 minuten rusten en snijd hem in plakken. Strooi er de gremolata overheen. Maak af met nog wat blaadjes peterselie.