Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Buffet
Keuken Frans
Porties 12 stuks

Ingredients
  

  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 5 vellen filodeeg of 3 plakjes hartige taartdeeg of 3 plakjes roomboter bladerdeeg

Instructions
 

  • Kip/ananas
    200 gram kipfilet bakken, bestrooien met zout, peper en 1 tl kerriepoeder. 100 ananas in kleine stukjes snijden en erdoor roeren. Walnoten grof hakken en erover strooien. Peterselie door eimengsel.
  • Gehakt/champignons
    200 gram gehakt rul bakken met 1 sjalotje, 1 tl Italiaanse kruiden en 1 el tomatenpuree. 100 gram champignons toevoegen en even meebakken. Rode peper door eimengsel.
  • Zalm/courgette
    150 gram courgette bakken met 50 gram ui. 100 gram rode zalm erbij en 40 gram roomkaas kruiden (zie zalmtaartje met courgette)
  • Spek/ui
    200 gram ui bakken met 100 gram ontbijtspek. Peterselie door eimengsel.
  • Ui/tomaat
    150 gram ui bakken. 150 gram tomaat erbij. 1 tl oregano en 1 el peterselie door eimengsel.
  • Garnaal/tomaat
    200 gram garnalen en 100 gram tomaat in blokjes. Bieslook door eimengsel
  • Brie/peer
    150 gram peer in blokjes en 150 g brie. Bieslook en mespunt suiker door eimengsel.
  • Bakken 20 minuten op 200 graden hetelucht.
    Opwarmen 15 min op 175 graden.
    Blind bakken 15 min op 180 graden.
    Afbakken met vulling 25 min op 200 graden