Stook het vuur op en maak genoeg sintels. Leg het grillrooster op ongeveer 30 cm boven de sintels.
Bestrooi de varkensnek met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. Gril het vlees op het rooster tot het vlees een mooie korst heeft. Dit duurt 30 tot 45 minuten. Keer elke 5 minuten om.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de Dutch oven en bak de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de laurierbladeren toe en leg de varkensnek in de pan. Voeg het bier, de mosterd, de honing, de hot sauce en de azijn toe. Roer goed. Het vlees mag niet meer dan een derde
onderstaan.
Sluit het deksel en verhit de pan tot het vocht pruttelt, maar niet kookt. Je kan eventueel wat sintels op het deksel leggen. Draai de procureur elk uur in de pan.
Gaar de varkensnek 4 tot 5 uur, tot deze helemaal uit elkaar valt en een kerntemperatuur van 90 °C heeft.
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng door het vocht uit de pan.
Het vlees is hierna voor van alles te gebruiken. Bij pasta, aardappels, of koud in een salade. Serveer traditioneel op een bolletje met koolsla of tussen twee boterhammen met kaas als braaibroodje.