Ga terug
Bereiding 30 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Buffet
Keuken Italiaans
Porties 14 stuks

Keukengerei

  • 1 of 2 bakplaten met bekleed met bakpapier

Ingrediënten
  

Deeg

  • 175 g tarwebloem
  • 175 g semolina
  • 5 g instant gist
  • 6 g zout
  • 50 g versgeraspte Parzemaanse kaas
  • 25 g olijfolie
  • 210 g water 20-25 °C
  • 1 ei losgeklopt met een snufje zout

Vulling

  • 350 g half-om-half gehakt
  • 30 g gemalen oud witbrood *
  • 1 kleine ui of 2 sjalotjes gesnipperd
  • 15 g platte peterselie fijngesneden
  • 1-2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder
  • 35 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout versgemalen peper naar smaak
  • 50 g ei losgeklopt

Bereiding
 

  • Deeg in standmixer/spiraalkneder/broodbakmachine kneden
  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

1e rijs

  • Verdeel het deeg direct na het kneden in 14 gelijke stukjes (45 gram). Bol de stukjes deeg op en leg ze op kamertemperatuur 30-45 minuten afgedekt weg. De bolletjes hoeven niet in volume te verdubbelen.

Vulling

  • Met het gehakt met de overige ingrediënten en verdeel in 14 stukjes (35 gram). Mag er rolletjes van 10 cm van.

Vormen

  • Rol elk bolletje deeg uit tot een lapje van 12 x 7 cm. Leg een rolletje gehakt midden op een lapje deeg. Vouw de korte uiteinden van het deeg over het gehakt. Vouw nu het deeg over het gehakt en knijp de naad goed dicht. Leg de broodjes met de naad naar beneden enkele centimeters uit elkaar op de bakplaten e bestrijk ze dun met losgeklopt ei. Dek het deeg af.

2e rijs

  • 60 minuten op kamertemperatuur of tot het deeg bijna in volume verdubbeld is.
  • Oven voorverwarmen; 220 °C (boven-/onderwarmte)

Bakken

  • Bestrijk de broodjes op één bakplaat nogmaals dun met losgeklopt ei en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Herhaal met de broodjes op de andere bakplaat.

Opmerkingen

Broodjes uit eigen oven,
Levine van Doorne
Dit is een recept uit het boek Broodjes uit eigen oven, Levine van Doorne