Ga terug
Bereiding 45 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 30 g boter koud en in blokjes
  • 250 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g magere kwark
  • 1 ei
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • aardbeien- of frambozenjam voor erbij
  • zout

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe de koude boter in een beslagkom en voeg het bakmeel eraan toe. Voeg de vanillesuiker, kwark, ei en een snufje zout toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik. Steek of snij rondjes met een doorsnede van circa 5 cm uit de deeglap en leg ze op de bakplaat.
  • Verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak de scones in ongeveer 20 tot 25 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.
  • Klop intussen de room met de suiker stift. Serveer de warme scones met room en goede jam.

Opmerkingen

World of veggies,
Mirjam Leslie-Pringle
Dit is een recept uit het boek World of veggies, Mirjam Leslie-Pringle