Airfryer temperatuur 180 °C/20-25 minuten
Verwarm de airfryer voor tot 180 °C, ook als de fabrikant zegt dat dat niet nodig is.
Kwast de bakvorm voor de airfryer gul in met boter. Bekleed de bodem van de airfryer met een op maat geknipt stuk bakpapier.
Doe de boter en kristalsuiker in een hoge kom en klop ze met een elektrische mixer romig (als je een keukenmachine hebt, gebruik die dan). De boter moet licht en romig zijn, dat duurt zeker 5 minuten. Voeg 1 eidooier toe, klop 1 minuut, voeg de andere eidooier toe en klop nog eens 1 minuut. Rasp de sinaasappelschil en spatel de sinaasappelrasp en de yoghurt erdoorheen. Doe het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder erbij en roer door met een spatel.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met schone gardes stijf. Schep het eiwit-schuim door het cakebeslag. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm.
Bak de cake 20 tot 25 minuten op 180 °C tot die goudbruin en gaar is. Je kunt dit controleren met een satéprikker. Prik in de cake, haal hem eruit en kijk of de cake nog nat is. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Snijd met een mesje langs de randen en stort de cake op een rooster. Laat volledig afkoelen.
Schil de sinaasappel en snijd in schijfjes.
Roer voor de vanillemascarpone de mascarpone los met de slagroom. Voeg het merg van het vanillestokje toe en breng op smaak met poedersuiker.
Bestrijk de cake met de vanillemascarpone en garneer met de sinaasappel en fijngehakte pistachenootjes.