Ga terug
Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

Piet-saus

  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml visfumet
  • 400 ml room
  • zout en peper
  • 1 el cognac
  • 1 bosje kervel

Mosselen

  • 4 kg jumbo mosselen
  • 1 bos Mechelse holpijp selderij
  • 2 grote uien
  • scheutje water of witte wijn
  • 4 el knoflookboter
  • 4 tl witte gemalen peper

Instructions
 

Piet-saus

  • Pel en versnipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze aan in wat boter en blus met de witte wijn. Laat even bruisen. Voeg de visfumet en de room toe en laat inkoken tot twee derde. Kruid met peper, zout en een eetlepel cognac.
  • Wanneer de mosselen klaar zijn, mix je de kervel onder de roomsaus. Breng de saus niet meer aan de kook, zodat de kervel zijn groene kleur niet verliest.

Mosselen

  • Spoel de mosselen, snijd de selderij en uien fijn in gelijke delen. Verdeel de mosselen en groenten over 4 mosselpotten. Voeg een scheutje water (of wijn), 1 eetlepel knoflookboter en 1 theelepel peper toe aan elke pot.
  • Kook de mosselen op een hoog vuur, onder een deksel. Na circa 3 minuten de mosselen eens opschudden, zodat de mosselen en de groenten goed gemengd zijn.
  • Laat nog 3 minuten verder koken op een hoog vuur. Zodra alle schelpen opengaan, laat je de mosselen nog 1 minuut op het vuur staan. Schud op voor het serveren.
  • Werk af met de warme ‘Piet-saus’ en een blaadje kervel.

Notes

Masterclass - Mosselen, Piet Devriendt
Dit is een recept uit het boek Masterclass - Mosselen, Piet Devriendt