Ga terug
Oma Ellen
Oma Ellen woont nu in de buurt van Eindhoven, maar is geboren in Indonesiƫ. Van jongs af aan kreeg Oma Ellen in Indonesiƫ de meest pittige maaltijden van haar moeder voorgeschoteld. Als je van een beetje pit houdt, dan ben je daarom bij Oma Ellen aan het juiste adres! Omdat ze weet dat sommige Hollanders niet zo goed tegen pittig eten kunnen, heeft ze de rendang wat milder gemaakt dan dat zij normaal doet. De rendangis gemaakt van Indonesisch stoofvlees en heeft urenlang geprutteld zodat het vlees heerlijk mals is geworden. De vrolijke glimlach van Oma Ellen als zij haar beroemde rendang op tafel zet, maakt het plaatje helemaal compleet.
Bereiding 3 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 3 el olijfolie
  • 900 g runderlappen in blokjes
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode pepers grof gehakt
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl tamarindepasta
  • 500 ml kokosmelk
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 stengel citroengras gekneusd

Garnering

  • bladpeterselie grof gehakt
  • chilipeper in ringetjes (optioneel)

Instructions
 

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak het vlees in 4 minuten rondom goudbruin.
  • Meng ondertussen de sjalotten, knoflook, rode peper, laos, kardemom, gemberpoeder en 2 eetlepels olijfolie. Stamp met een vijzel tot een gladde pasta.
  • Voeg de pasta toe aan het vlees in de pan en roer goed door. Voeg vervolgens de tamarindepasta, kokosmelk, laurierblaadjes, kruidnagels en de stengel citroengras toe. Zet het vuur laag en laat het vlees 2 uur met de deksel op de pan sudderen. Schep af en toe om. Haal de deksel van de pan en laat nog 1 uur sudderen totdat het vlees uit elkaar valt.
  • Haal het citroengras en de laurierblaadjes uit de pan en verdeel de rendang over de borden. Serveer met rijst of frietjes. Garneer met verse peterselie en chilipeper.

Notes

Oma's stamp- & stoofpotjes, Stichting Oma's Soep
Dit is een recept uit het boek Oma's stamp- & stoofpotjes, Stichting Oma's Soep