Ben jij het type dat overal een kneepje hot sauce overheen doet? Deze lunch past helemaal in jouw straatje. Leef je uit en gebruik gerust nog wat meer pittige smaakmakers dan wij in het recept aanhouden. Ben jij meer het type ‘een zakje paprikachips is al heet genoeg’? Dan kun je de
sambal gerust weglaten. Dat is mooi, want deze bijzonder goedgevulde pistolet is een leuke lunchvariatie die je niet wilt missen.
Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en champignons in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de ui, paprika en champignons enkele minuten op hoog vuur aan. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak rondom bruin. Bak de knoflook op middelmatig vuur 1 minuut mee.
Klop de maïzena los in een scheutje koud water. Zet het vuur hoog en voeg de ketjap manis toe. Voeg de witte basterdsuiker, chilisaus, sambal, losgeklopte maïzena en het water toe. Breng de saus op middelmatig vuur zachtjes aan de kook. Roer goed door en voeg eventueel extra water toe om de gewenste dikte te bereiken.
Snijd de afgebakken pistoletjes open. Beleg de pistoletjes met rucola. Schep de hete kip op de rucola en serveer direct.
Notes
Dit is een recept uit het boek Altijd Lekker, Natalia Rakhorst & Walter Rakhorst