Ga terug
Waar mijn peuter niet zonder ketchup kan, zou ik niet zonder tzatziki kunnen. Als liefhebber van knoflook is het voor mij de ultieme knoflook‘saus’. De combinatie van frisheid en de pittige kick van knoflook maakt van tzatziki een absolute favoriet. Tzatziki is veelzijdig en past overal bij: als bijgerecht bij een barbecue, als dip op een tapasplank of gewoon heerlijk in een pitabroodje. Wat mij betreft is het altijd een schot in de roos. En zoals je van mij gewend bent: eenvoudig en snel te maken!
Gang Saus & dressing
Keuken Grieks
Porties 1 portie

Keukengerei

  • schone theedoek
  • fijne rasp
  • knoflookpers
  • dunschiller
  • zeef

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 500 g volle Griekse yoghurt
  • 4 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • dille optioneel
  • olijfolie

Bereiding
 

  • Schil de komkommer en rasp hem fijn.
  • Leg een schone theedoek in een zeef en schep de geraspte komkommer erin. Knijp de theedoek stevig uit om zoveel mogelijk vocht uit de komkommer te verwijderen.
  • Doe de yoghurt in een ruime kom en voeg de uitgelekte geraspte komkommer toe.
  • Pers de knoflook fijn met een knoflookpers en meng dit door het geheel.
  • Breng de tzatziki op smaak met peper en zout naar wens. Voeg eventueel wat verse dille toe voor een extra kruidige twist.
  • Besprenkel de tzatziki met een scheutje olijfolie voor een mooie finishing touch. Serveer meteen of laat de smaken in de koelkast even intrekken voor een nog beter resultaat. Smakelijk!

Opmerkingen

De tafel van Lorentia, Lorentia Veppi
Dit is een recept uit het boek De tafel van Lorentia, Lorentia Veppi