Was de takjes rozemarijn, schud ze droog en trek de naalden eraf. Pel de teentjes knoflook en hak ze samen met de rozemarijn fijn. Vermeng beide met geraspte citroenschil, azijn en olijfolie. Maak op smaak af met 1 snufje zout en peper.
Dep de steaks zo nodig met keukenpapier en wentel ze in een lage ovenschaal in de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de steaks ongeveer 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
Bereid intussen de barbecue voor op 220°C directe hitte, rooster op de middelste stand en gesloten deksel.
Haal de steaks uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Vet het rooster in en gril het vlees daarop 4-5 minuten aan iedere kant op directe hitte met gesloten deksel. Laat het vlees dan 5 minuten rusten in de warmhoudzone (zie onderstaande tip).
Serveer de steaks gekruid met grofgemalen peper en wat goed zeezout.