Ga terug
Tip van Thomas:
Vaak lees je het advies om vlees in folie te wikkelen om het te laten rusten. Dat leidt er echter toe dat de steaks gaan zweten en dat is niet goed voor de sappigheid en het roosteraroma. Leg steaks en dergelijke daarom liever aan de zijkant van de barbecue en laat ze rusten in de koudere zone.
Steaks moeten niet te dun gesneden zijn, want iedere steak dunner dan 3 centimeter is zoals bekend carpaccio.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • geraspte schil van 1 onbespoten citroen
  • 1 el donkere aceto balsamico
  • 8 el olijfolie
  • zout
  • peper uit de molen
  • 4 rundersteaks elk ten minste 250 g; liefst rumpsteaks
  • peperkorrels grofgemalen
  • goed zeezout
  • plantaardige olie om het rooster in te vetten

Bereiding
 

  • Was de takjes rozemarijn, schud ze droog en trek de naalden eraf. Pel de teentjes knoflook en hak ze samen met de rozemarijn fijn. Vermeng beide met geraspte citroenschil, azijn en olijfolie. Maak op smaak af met 1 snufje zout en peper.
  • Dep de steaks zo nodig met keukenpapier en wentel ze in een lage ovenschaal in de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de steaks ongeveer 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
  • Bereid intussen de barbecue voor op 220°C directe hitte, rooster op de middelste stand en gesloten deksel.
  • Haal de steaks uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Vet het rooster in en gril het vlees daarop 4-5 minuten aan iedere kant op directe hitte met gesloten deksel. Laat het vlees dan 5 minuten rusten in de warmhoudzone (zie onderstaande tip).
  • Serveer de steaks gekruid met grofgemalen peper en wat goed zeezout.

Opmerkingen

Het ultieme barbecueboek voor echte mannen
Dit is een recept uit Het ultieme barbecueboek voor echte mannen, Thomas Krause