Ga terug
Bereiding 10 uur
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 20 broodjes

Ingredients
  

  • 3 kg procureur

Voor de rub

  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 50 g zout
  • 10 g gerookt paprikapoeder
  • 10 g zwarte peper
  • 5 g knoflookpoeder
  • 5 g komijnpoeder
  • 5 g cayennepeper

Instructions
 

  • Maal alle ingrediënten, vooral de bruine suiker, fijn in de keukenmachine of in de vijzel.
  • Wrijf het vlees goed in met de rub. De rub is voldoende voor een stuk procureur van 3 kg. Heb je een kleiner stuk vlees, bewaar de rub dan in een afgesloten bakje of jampotje.
  • Stook de BBQ op tot een temperatuur van 200 °C. Plaats de convector en breng naar een temperatuur van 107 °C. Strooi 2 handen rookhout op de kolen, plaats de convector terug en leg het vlees op een RVS-rooster.
  • Na 4 à 5 uur of bij een kerntemperatuur van 70 °C moet het vlees ingepakt worden in aluminiumfolie. En terug op de barbecue. Check na zo’n 2 uur weer kerntemperatuur. Leg bij een kerntemperatuur van 80 °C in een braadslee. Pak het vlees weer uit en bewaar het opgevangen vocht.
  • Het vlees mag terug de barbecue op tot een kerntemperatuur van 86 °C. Heb geduld, want de temperatuur zal eerst weer zakken.
  • Leg hem daarna in de braadslee en laat minstens 30 minuten rusten.
  • Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en meng met het opgevangen vocht.
  • Voeg, wanneer je de pulled pork weer gaat verwarmen, wat appelsap toe.

Notes

BBQ Bijbel, Julius Jaspers
Dit is een recept uit het boek BBQ Bijbel, Julius Jaspers