Ga terug
Janneke: 'Als er weinig vers fruit is, ga ik voor diepvriesfruit dat in de zomer op z'n best is geplukt. Blauwe bessen voor zo'n fruittoetje met snelle vanille-saus, die ik maak van een bol vanilleroomijs – van topkwaliteit uiteraard!'
Bereiding 20 minuten
Oventijd 35 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Keukengerei

  • ovenschaal of bakblik van ± 24 cm Ø

Ingrediënten
  

  • 3 appels
  • 2 sinaasappels
  • 250 g blauwe bessen diepvries
  • 75 g suiker
  • 175 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 100 g koude boter in blokjes
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 3 bollen vanilleroomijs
  • 2 el amaretto
  • poedersuiker

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in blokjes. Schil ook de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in stukjes.
  • Meng in de ovenschaal al het fruit goed met 40 g suiker.
  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer de bloem, het bakpoeder, de boter en de resterende 35 g suiker tot fijne deegkruimels. Voeg de slagroom toe en klop tot een dik, schepbaar beslag.
  • Schep met een natte ijsbolletjestang (of gebruik 2 lepels) 7 dotten beslag op het fruit; houd onderling een ruime afstand want het beslag vloeit nog uit.
  • Bak de cobbler in de oven in 25-35 min., tot het fruit bubbelt en de deegdotten goudbruin en gaar zijn.
  • Laat intussen op kamertemperatuur het ijs smelten tot vanillesaus. Roer de amaretto erdoor.
  • Bestrooi de cobbler met poedersuiker en serveer warm met de amaretto-vanillesaus.

Opmerkingen

Weekend, Delicious
Dit is een recept uit het boek Weekend, Delicious