Ga terug
Bereiding 1 uur 15 minuten
Wachttijd 2 uur
Gang Koek, cake & taart
Keuken Hollands
Porties 15 stukken

Ingrediënten
  

  • 250 g boter + invetten
  • 450 g cantuccini Italiaanse amandelkoekjes, bij de grotere supermarkt
  • 100 g bloem + bestuiven
  • 175 g amandelmeel
  • 150 g suiker
  • 750 g kwetsen of andere pruimen
  • 70 g custardpoeder
  • 5 el + 150 ml pruimensap
  • 100 ml pruimenlikeur bij de slijter
  • 1 bio-citroen
  • 600 g roomkaas
  • 2 eieren
  • 8 g vanillesuiker

Bereiding
 

  • Smelt de boter. Doe de cantuccini in een diepvrieszak en verbrokkel fijn met een deegroller. Meng met de bloem, het amandelmeel, 50 g suiker en de gesmolten boter. Verdeel de helft van het mengsel over de bodem en tegen de rand van een ingevette en met bloem bestoven vierkante springvorm (24 x 24 cm). Zet in de koelkast.
  • Was de pruimen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Roer het custardpoeder met 5 el pruimensap glad. Laat 50 g suiker goudbruin karamelliseren in een pan. Blus af met 150 ml pruimensap en de likeur. Breng al roerend aan de kook en laat zachtjes koken tot de karamel is opgelost in het sap. Voeg het custardmengsel al roerend toe, breng aan de kook en laat kort zachtjes koken. Spatel de kwetsen erdoorheen en laat de compote afkoelen.
  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Was de citroen, wrijf droog en rasp de schil er fijn af. Roer de roomkaas, de eieren, de vanillesuiker, 50 g suiker en de citroenschil glad. Verdeel het cheese-cakemengsel en de pruimencompote over de bodem. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  • Verdeel de rest van het deeg in stukjes over het roomkaasmengsel en bak in nog ca. 20 minuten gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Opmerkingen

Bron: Koken & Genieten