2flinke stengels bleekselderijdiagonaal in stukjes van 2½ cm
1elzoutarme lichte sojasaus
1eloestersaus
snufchilivlokken
handjegeroosterde pinda's
1tlgeroosterde-sesamolie
Bereiding
Doe de kipreepjes in een kom en breng op smaak met wat zout en gemalen witte peper. Strooi de maïzena erover en meng goed om de kip aan alle kanten te coaten. Zet opzij.
Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de knoflook toe en roer een paar seconden om het aroma vrij te laten komen. Voeg de kipreepjes toe en schroei in 10 seconden (zonder te roeren) aan één kant dicht, draai dan om en roerbak nog 2 minuten.
Roer de rijstwijn of droge sherry erdoor, voeg de bleekselderij toe en roerbak nog iets minder dan 1 minuut tot de selderij zacht maar nog steeds knapperig is. Breng op smaak met de lichte sojasaus, oestersas en chilivlokken en meng goed
Voeg tot slot de geroosterde pinda's toe en breng op smaak met de geroosterde-sesamolie. Roer goed, haal van het vuur en serveer meteen.
Opmerkingen
Dit is een recept uit het boek Wok express, Ching-He Huang