Ga terug
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 1 ui
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el zout
  • 2 tl mosterd
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2-3 el olie
  • 1 el tellicherrypeperkorrels bij de kruidenwinkel of de grotere supermarkt
  • 1 el witte peperkorrels
  • 2 el boter
  • 4 el cognac
  • 100 ml slagroom
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 tl maizena
  • 1 el water
  • suiker

Bereiding
 

  • Laat het brood in water weken. Pel en snipper de ui. Knijp het brood uit. Kneed het gehakt, het brood, de ui, het ei, zout en de mosterd door elkaar. Maak 8 burgers van het mengsel, druk een beetje plat en omwikkel de rand met het spek.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de burgers in 3-4 minuten per zijde gaar erin. Stamp intussen in een vijzel de tellicherrypeper en de witte peper grof. Neem de burgers uit de pan en houd warm.
  • Verhit de boter in het hete bakvet. Blus af met de cognac, de slagroom en de bouillon, breng aan de kook en laat ca. 4 minuten zachtjes koken. Roer de maizena en het water door elkaar en roer het mengsel door de saus. Laat ca. 1 minuten zachtjes koken om in te dikken. Breng op smaak met zout en een snufje suiker.
  • Bestrooi de steaks met de peper en serveer met de saus. Lekker met gebakken aardappeltjes en broccoli met boter.