Ga terug
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g scharrelkippendijfilet in reepjes van 1 cm
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen citroengras
  • snuf zeezoutvlokken
  • snuf gemalen witte peper
  • 1 el maizena
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 el shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • 1 el zoutarme lichte sojasaus sap van ½ limoen

Voor de saus

  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 middelgrote rode chilipeper zaadjes verwijderd en in dunne ringen
  • 1 grote sjalot fijngesneden
  • ½ tl tamarindepasta
  • ½ tl garnalenpasta optioneel
  • 1 tl chilipasta
  • 3 el pindakaas met stukjes
  • 1 el vloeibare honing
  • 50 ml heet water
  • 150 ml kokosmelk light

Voor de garnering

  • 1 handvol taugé
  • 1 bosui diagonaal in dunne ringen verse korianderblaadjes partjes limoen

Bereiding
 

  • Doe de kipreepjes in een kom en breng op smaak met de kurkuma, gemalen koriander, het citroengras en wat zout en peper. Strooi de maizena erover en meng goed om de kip aan alle kanten te coaten. Zet opzij.
  • Doe alle ingrediënten, behalve het hete water en de kokosmelk, in een food-processor en mix tot een fijne pasta. Voeg het hete water toe en roer het handmatig door de pasta. Voeg dan de kokosmelk toe en roer opnieuw.
  • Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de kipreepjes toe en laat 2 minuten in de wok liggen tot ze dichtgeschroeid en bruin zijn. Voeg dan de rijstwijn of droge sherry toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de kipreepjes door en door gaar zijn. Giet de saus erbij en roer 30 seconden om het aroma vrij te laten komen. Breng op smaak met de lichte sojasaus en het limoensap.
  • Verdeel de satékip over twee borden en leg de taugé, bosui, korianderblaadjes en partjes limoen erop. Serveer meteen.

Opmerkingen

Wok express, Ching-He Huang
Dit is een recept uit het boek Wok express, Ching-He Huang