Ga terug
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Keukengerei

  • 4 spiesjes

Ingrediƫnten
  

  • 225 gr chorizo hele worst, geen plakjes (Stegeman)
  • 225 gr halloumi
  • 8 krieltjes voorgekookt
  • 100 gr champignons
  • 1 paprika of een halve rode en een halve groene
  • 1 ui middelgroot
  • 8 gr peterselie
  • 8 gr basilicum
  • 3 el rode wijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Haal het velletje van de chorizo en snijd in stukjes van 3-4 centimeter. Halveer elk stukje in de lengte. Snijd de halloumi en paprika ook in stukjes van 3-4 centimeter. Haal de schil van de ui en snijd in vieren en haal de parten los van elkaar.
  • Maak 4 spiesen. Rijg hiervoor de chorizo, halloumi, paprika, ui, champignons, krieltjes om en om op een spies. Bestrijk elke spies met een klein beetje olijfolie. Grill ze op de bbq (of in een grillpan), draai ze regelmatig tot ze mooie grill streepjes krijgen.
  • Hak voor de kruidenolie peterselie- en basilicumblaadjes fijn. Dit kan met de hand of in een keukenmachine. Meng in een kommetje de rode wijnazijn en 5 eetlepels olijfolie door elkaar, schep de fijngehakte kruiden er door en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de kruidenolie over de nog warme vleesspiesjes.

Opmerkingen

Bron: Koken & Genieten