Ga terug
Bereiding 40 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 100 ml groentebouillon
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 5 takjes peterselie
  • ½ bosje bieslook
  • 4 takjes dille
  • 4 cornichons
  • 4 el augurkennat uit het potje cornichons + evt. extra
  • 2 el azijn
  • 2 el koolzaadolie
  • suiker
  • zout en peper
  • 150 g mayonaise nootmuskaat

Bereiding
 

  • Was de aardappels en kook ze ca. 20 minuten in een pan water. Giet af, spoel met koud water en pel ze. Snijd of schaaf de aardappels in dunne plakjes. Verhit de bouillon en schenk over de aardappel. Laat afkoelen.
  • Kook de kwarteleitjes ca. 4 minuten, spoel met koud water en pel ze. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in dunne halve ringen. Pel en snipper de ui fijn. Was de kruiden en hak fijn. Snijd de cornichons in dunne plakjes.
  • Meng de komkommer, de ui, de cornichon, het augurkennat, de azijn, de olie en 2 snufjes suiker. Breng op smaak met zout en peper. Halveer 4 eitjes en hak de rest grof. Meng het komkommermengsel, de gehakte eieren, de kruiden en de mayonaise met de aardappel. Breng de salade op smaak met zout, peper, eventueel wat extra augurkennat en nootmuskaat. Verdeel de halve eitjes erover.

Opmerkingen

Bron: Koken & Genieten