Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Pers de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Hak de helft van de rucola grof.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook en tomatenpuree 2-3 min. op zacht vuur. Schep de champignons en paprika erbij en laat 4-5 min. stoven op zacht vuur, Voeg de tomatenpulp toe en laat nog 10 min zachtjes stoven
Schik de chorizo op de bakplaat en schuif 8-10 min. in de oven. Laat afkoelen.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Kruid met de cayennepeper, oregano, zout en zwarte peper. Schep dan ook de pasta en gehakte rucola eronder. Laat nog 2 min. doorwarmen.
Verkruimel de chorizo in stukjes. Serveer de pasta en strooi de chorizocrumble erover. Werk af met de rest van de rucola. Smakelijk!
TIP: Geen zin om de oven te gebruiken? Bak de chorizo voordat je de groenten gaat bakken, de olie van chorizo geeft dan extra smaak aan de groenten!