Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook
  • 2 gele paprika's
  • 250 g champignons
  • 400 g tomatenpulp
  • 50 gr rucola
  • 2 tl tomatenpuree
  • 100 gr chorizo
  • 250 gr tagliatelle
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • snuifje cayennepeper of chilivlokken
  • 1 el gedroogde oregano

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  • Pers de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Hak de helft van de rucola grof.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook en tomatenpuree 2-3 min. op zacht vuur. Schep de champignons en paprika erbij en laat 4-5 min. stoven op zacht vuur, Voeg de tomatenpulp toe en laat nog 10 min zachtjes stoven
  • Schik de chorizo op de bakplaat en schuif 8-10 min. in de oven. Laat afkoelen.
  • Kook ondertussen de pasta al dente.
  • Kruid met de cayennepeper, oregano, zout en zwarte peper. Schep dan ook de pasta en gehakte rucola eronder. Laat nog 2 min. doorwarmen.
  • Verkruimel de chorizo in stukjes. Serveer de pasta en strooi de chorizocrumble erover. Werk af met de rest van de rucola. Smakelijk!
  • TIP: Geen zin om de oven te gebruiken? Bak de chorizo voordat je de groenten gaat bakken, de olie van chorizo geeft dan extra smaak aan de groenten!

Opmerkingen

Bron: 15gram.be