Ga terug
Bereiding 15 minuten
Gang Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr gekookte rijst afgekoeld
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 4 kerstomaatjes of ½ komkommer in stukjes
  • 1 lente-uitje in ringetjes
  • 4 el mayonaise licht en romig
  • 2 eieren
  • sap van 1 limoen

Bereiding
 

  • Kook de eieren hard en halveer.
  • Maak het blikje tonijn open en giet het water eruit of laat uitlekken in een zeef.
  • Meng de gekookte en afgekoelde rijst met de tonijn, rode paprika en de kerstomaatjes en/of komkommer. Verdeel over twee kommen.
  • Maak een dressing door de mayonaise te mengen met het limoensap en eventueel peper en zout naar smaak.
  • Serveer met de dressing en de lenteuitjes.