Bekleed de bodem van een springvorm (23 cm Ø) met bakpapier en vet de randen in. Smelt de roomboter in een pannetje. Maal de citroenkoekjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller) en roer ze door de roomboter. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk het goed aan. Dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een glas. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.
Week de gelatine in koud water. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en kook zachtjes tot een compote. Pureer glad met een staafmixer. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer direct met een garde goed door elkaar.
Klop de slagroom met de suiker stijf met een mixer. Voeg eventueel een eetlepel extra suiker toe als je van zoet houdt. Spatel de slagroom door de Griekse yoghurt. Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door. Schenk de vulling op de koekjesbodem en laat de yoghurttaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de yoghurttaart eventueel met blauwe bessen, verse muntblaadjes en poedersuiker.