Pel 2 teentjes knoflook en hak ze fijn. Was de rozemarijn en hak hem fijn. Roer de gehakte knoflook, de rozemarijn, 5 el olie, het citroensap, het paprikapoeder, de oregano, de tijm, zout en peper door elkaar. Dep de ribkarbonades droog. Verdeel de helft van de marinade over het vlees en laat ca. 30 minuten op kamertemperatuur marineren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Was de aardappels en halveer ze naar grootte. Meng met de rest van de marinade en verdeel over een bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
Was 1 citroen en snijd in dunne plakjes. Pel de uien en snijd in halve ringen. Was de tomaten en de courgette. Snijd de courgette in grove stukken. Verdeel het vlees, de ui, de citroenplakjes, de tomaten, de courgette en de overige, ongepelde teentjes knoflook over de bakplaat met de aardappels. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Bak nog ca. 20 minuten.
Verbrokkel de feta. Verdeel met de olijven over de aardappels. Draai de ribkarbonades om en bak nog ca. 10 minuten, tot alles gaar is.