Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C) met een bakplaat in het midden van de oven. Dep de kipfilets droog. Meng de kip met de olie, het paprikapoeder, de komijn, zout en peper. Leg een vel bakpapier op de voorverwarmde bakplaat. Leg de kip erop en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven. Neem uit de oven, laat ca. 5 minuten rusten en trek met twee vorken in kleine stukjes.
Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes. Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder de zaadlijsten, was de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes. Was de jalapeño’s snijd ze in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Hak de jalapeño’s fijn. Pel de knoflook en hak hem fijn. Was de koriander, houd een paar blaadjes apart en hak de rest fijn. Meng de kip met de lente-ui, de paprika, de jalapeño, de knoflook en de koriander. Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en het limoensap.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de tortilla’s. Bestrijk elke helft met wat crème fraîche. Verdeel de vulling erover en bestrooi met wat cheddar. Rol de tortilla’s op in de vorm van ijshoorntjes. Zet een lege weckpot of ovenschaal (ca. 9 cm Ø) in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de tortillarolletjes met de vulling naar de buitenkant in twee lagen in een cirkel om de weckpot. Bestrooi elk rolletje met cheddar. Bak in ca. 15 minuten goudbruin in de oven.
VOOR DE SALSA Pel en snipper de ui fijn. Pureer de tomatenblokjes, de ui en de barbecuesaus grof. Breng op smaak met zout en peper. Neem de tortillarolletjes uit de oven en verwijder voorzichtig de hete weckpot. Leg de tortillarolletjes met het bakpapier op een serveerschaal. Serveer met de salsa en de rest van de koriander.