Ga terug
Bereiding 30 minuten
Slowcooker 3 uur
Gang Lunch
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 50 g boter
  • 4 uien gesnipperd
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 500 g wortel geschild en in blokjes
  • 2 oranje paprika's in blokjes
  • 1 pink lady appel geschild en in blokjes
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 l groentebouillon
  • olijfolie ter garnering

Gebakken pijnboompitten

  • 150 g ongeroosterde pijnboompitten
  • 30 g boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout

Instructions
 

  • Slowcooker 7 uur laag of 3 uur hoog.
  • Zet de slowcooker aan en smelt daarin de boter. Voeg de ui, knoflook, wortel, paprika, appel, kurkuma, gemberpoeder en venkelzaad toe.
  • Stel de slowcooker in: 3 uur op hoog of 7 uur op laag.
  • Giet de bouillon erbij en pureer de groenten met de staafmixer helemaal glad. Breng de soep op het fornuis aan de kook.
  • Verhit intussen de pijnboompitten in een koekenpan met de boter en het paprika-poeder. Bak ze tot ze beginnen te bruinen en breng op smaak met wat zout.
  • Serveer de soep met de gebakken pijnboompitten en maak af met een straaltje goede olijfolie

Notes

Slowcooker
Dit is een recept uit het boek Slowcooker, Bas Robben