Ik ben dol op gerookte makreel. Ze noemen het ook wel gestoomde makreel, maar ze worden eigenlijk warm gerookt. Superlekker! Vind je die rooksmaak wat te heftig, dan kun je de makreel ook vervangen door een goede tonijn uit blik.
Gang Lunch
Keuken Hollands
100 g haricots verts 2 eieren gekookt en gehakt 100 g kerstomaatjes doormidden 1 rode ui in dunne halve ringen 12 kleine zure augurkjes gehakt 200 g gestoomde makreel fijngesneden/geplozen 100 g Kewpie mayonaise Japanse mayonaise zout en peper 100 g gemengde sla mesclun 4 el olijfolie 2 el balsamicoazijn
Blancheer de haricots verts 4 minuten in gezouten water, spoel koud en snijd in kleine stukjes.
Meng de haricots verts met ei, tomaat, ui (houd een paar ringen apart), augurkjes, makreel en mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
Maak de mesclun aan met de olijfolie en balsamicoazijn. Leg hier de salade op en maak af met wat uienringen.
Dit recept komt uit het boek Kampeerkoken, Julius Jaspers