Ga terug
Bereiding 40 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • rasp en sap van ½ biocitroen
  • 60 g groene olijven ontpit, fijngesneden
  • 1 bosje bladpeterselie blad en steeltjes apart van elkaar fijngesneden
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 1 wortel in 1 cm-stukjes
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 biologische kip, ± 1,3 kg
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 100 g spinazie blaadjes gescheurd, steeltjes fijngesneden
  • 440 g riso pasta in rijstkorrelvorm
  • 2 grote tomaten in stukjes

Instructions
 

  • Meng voor de gremolata de citroenrasp, groene olijven en 4 el fijngesneden peterselie in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit 3 el olijfolie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de wortel, 1 fijngesneden ui en de laurierblaadjes 4-5 min. onder af en toe omscheppen.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en braad hem in 7-8 min. rondom aan. Schenk zoveel koud water erbij dat de kip onder staat en pocheer in ± 1 uur en 30 min. zo gaar dat het vlees van het bot valt. Schep het bovendrijvende vet eraf. Leg de kip op een bord en laat afkoelen.
  • Ontvel en ontbeen de kip en scheur het vlees in stukjes. Zeef de bouillon boven een grote kom of maatbeker, dek af met aluminiumfolie en houd warm.
  • Verhit de resterende 3 el olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem op hoog vuur. Bak hierin de andere ui met de knoflook, de steeltjes van de peterselie en de spinaziesteeltjes onder regelmatig omscheppen in 3-4 min. glazig. Voeg de riso toe en schep 1-2 min. om. Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ± 20 min. koken. Voeg de tomaten, het spinazieblad en driekwart van de kip toe en laat de soep nog ± 10 min. trekken. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Schep de soep in kommen, verdeel de rest van de kip, de peterselieblaadjes en gremolata erover.

Notes

Bron: Delicious