Ga terug
Chinese tomatensoep is terug te vinden op vrijwel elke Chin. Ind.-menukaart. Dat is natuurlijk niet gek, het is misschien wel het meest bestelde voorgerecht naast de loempia. De soep wordt gemaakt op basis van foe-yong-haisaus en aangelengd met kippenbouillon. Voor een bite worden er gebakken uitjes en vermicelli aan toegevoegd. Je kunt eventueel het geheel vegetarisch maken door de kip weg te laten en groentebouillon te gebruiken.
Gang Lunch
Keuken Chinese
Porties 3 personen

Keukengerei

  • pan om in te frituren
  • keukenthermometer

Ingrediënten
  

  • neutrale olie om in te frituren
  • 30 gram glasnoedelvermicelli
  • 260 ml foe-yong-haisaus
  • 60 ml kippenbouillon
  • 40 gram kippendijfilet in blokjes
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kippenbouillonpoeder
  • 1 tomaat in blokjes
  • 10 gram gebakken uitjes
  • 1 lente-ui in ringen van ½ cm

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een wok of (frituur)pan tot 175 °C en frituur de vermicelli een paar seconden tot het rijst. Haal na 1 minuut uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe intussen de foe-yong-haisaus, bouillon en kip in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen en breng op smaak met het zout en bouillonpoeder.
  • Schep de soep in kommen en verdeel de tomaat, gefrituurde vermicelli, gebakken uitjes en lente-ui erover.

Opmerkingen

Chin. Ind. Rest. Kookboek, Danny Lee
Dit recept komt uit het boek Chin. Ind. Rest. Kookboek, Danny Lee
Foe-yong-haisaus