Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 16 ansjovisfilets
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 6 el fijngesneden peterselie + wat extra blaadjes bladpeterselie
  • 400 g verse tonijnfilet
  • 2 lente-uitjes
  • 80 g mosterdblad of rucola
  • 1 rode ui in flinterdunne ringen
  • 40 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 20 zwarte olijven
  • paarse basilicum enkele blaadjes
  • sap van ½ citroen
  • 8 plakjes stokbrood schuin gesneden

Instructions
 

  • Leg de ansjovisfilets in een diep bord. Besprenkel met 2 el olijfolie, pers de knoflook erboven uit. Bestrooi met de fijngesneden peterselie. Laat marineren tot gebruik.
  • Bestrijk de tonijn met 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de tonijn ± 2 min. aan elke kant en rosé vanbinnen. Neem uit de pan en laat even rusten. Gril de lente-uitjes kort in de nog hete grillpan. Draai regelmatig om. Snijd de tonijn in plakjes en de lente-ui in drieën.
  • Meng het mosterdblad met de rode ui, tomaatjes, zwarte olijven, blaadjes bladpeterselie, paarse basilicum en gemarineerde ansjovisfilets en breng op smaak met het citroensap.
  • Bestrijk de plakjes stokbrood met de rest van de olijfolie, bestrooi met peper en zout en gril ze aan beide kanten goudbruin en krokant in de grillpan.
  • Leg de salade, het stokbrood, de lente-ui en plakjes tonijn op de borden en serveer direct.

Notes

Bron: Delicious