Ga terug
Bereiding 1 uur 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 oosterse broodjes
  • 8 el muntyoghurt
  • 8 el rodekoolsalade
  • 4 oosterse lamsburgers
  • 150 g aubergine
  • 5 el olijfolie
  • 3 tl honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • peper
  • 200 g hummus kant-en-klaar
  • 2 el tahin
  • 4 el limoensap
  • mespunt komijn
  • 4 blaadjes ijsbergsla eventueel in stukjes
  • 1-2 tomaten in plakjes
  • 1 rode ui in dunne ringen

Instructions
 

  • Bereid de broodjes, burgers, yoghurt en rodekoolsalade volgens recept, zie onder.
  • Was de aubergine en snijd z in dunne plakken. Meng 2 el olijfolie, honing en azijn en pers er 1 teen knoflook bij. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bak de plakken aubergine aan beide zijden in 2 el olijfolie, neem ze uit de pan, bestrijk ze met de marinade en laat minstens 20 minuten trekken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 100 graden.
  • Meng voor de zoete hummus de kant-en-klare hummus, tahin, het limoensap en de rest van de honing. Pers de rest van de knoflook en voeg deze toe. Breng op smaak met zout, peper en komijn.
  • Snijd de broodjes open en warm ze in de oven 6-8 minuten op. Bak de burgers in de olijfolie 3-4 minuten. Keer ze, bestrooi met zout en peper en bak ze nog eens 3-4 minuten.
  • Bestrijk de onderste helft van de broodjes met 1 el hummus, beleg met ijsbergsla, de rodekoolsalade en de burgers. Doe op elke burger 2 el muntyoghurt, aubergine, 2-3 plakken tomaat en uiringen. Bestrijk de bovenste helft van de broodjes met 1 el hummus, leg op de burger en serveer meteen.

Notes

De beste burgers, Martin Kintrup
Dit is een recept uit het boek De beste burgers, Martin Kintrup